Inspecteur Technische Hygienezorg

Leeuwarden, 1 jaar

De afdeling

De afdeling Technische Hygiëne Zorg (THZ) is onderdeel van de afdeling Centrale Dienst en Ondersteuning van GGD Fryslân. THZ richt zich onder andere op inspecties van kinderopvang, (gastouder)bureaus, peuterspeelzalen, bordelen, tattooshops en schepen. De gemeenten hebben deze taken ondergebracht bij GGD Fryslân. Binnen THZ is het team Inspectie Kinderopvang verantwoordelijk voor de inspecties bij centra voor kinderopvang in het kader van de Wet Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen. De afdeling is in ontwikkeling waarbij er in de nabije toekomst van de inspecteurs wordt verwacht dat er voor meerdere aandachtsgebieden geïnspecteerd  wordt. Verder wordt hard gewerkt aan nieuwe productontwikkeling.

Functie-inhoud

Als Inspecteur Technische Hygiënezorg behoort het verzamelen en analyseren van informatie uit documentonderzoeken, observaties en interviews tot één van je taken. De bevindingen die je hieruit haalt neem je mee en op basis daarvan vorm je een professioneel oordeel. Dit gaat over de implementatie van beleid en praktijk op het gebied van pedagogiek, veiligheid en gezondheid.

Het opstellen van rapportages is een belangrijk onderdeel van je werk, net als het zorgdragen van dossiervorming. Je adviseert de gemeente over handhaving en je zorgt ervoor dat kinderopvangorganisaties zich houden aan de Wet op de kinderopvang en dat peuterspeelzalen voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Hierin vind je het belangrijk dat je goed contact opbouwt en onderhoud met deze organisaties. Signaleer je klachten of andere zaken dan zorg je ervoor dat dit op een correcte wijze worden afgehandeld. Je voert je werkzaamheden met veel verantwoordelijkheid uit en je hebt tijdens dit alles een goed inzicht in je eigen planning. Daarnaast ben je scherp op het behalen van de te behalen teamresultaten.

Functie-eisen

 • Minimaal een hbo-diploma op het gebied van gezondheid en/of pedagogiek (bijvoorbeeld SPH, HBO-V, Bedrijfsgezondheidsopleiding).
 • Kandidaten die naast het HBO diploma de training Inspecteur Kinderopvang via GGD/GHOR Nederland reeds hebben doorlopen, hebben een pre. Je bent bereid om deze opleiding te volgen.
 • Je hebt kennis van de wettelijke kaders rondom de te inspecteren items en inzicht in de daarbij bijbehorende gevoeligheden
 • Je hebt een flexibele werkhouding ten opzichte van zowel de cliënt als je collega’s/afdeling.
 • Je bent vaardig met Office, met name Word.
 • Je bent in bezit van rijbewijs en eigen vervoer.
 • Snelle inzetbaarheid is welkom.
 • Passief beheersen van de Friese taal is een pre, dus niet noodzakelijk.

Belangrijkste competenties

 • Eigenaarschap
 • Analytisch en inzicht in complexe situaties
 • Resultaatgericht
 • Samenwerken
 • Klant- en kwaliteitsgericht
 • Communicatieve vaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling)
 • Zelfstandig en accuraat
 • Besluitvaardig

En tot slot is een goed gevoel voor humor ook heel erg welkom!

Ons aanbod

Wat we je bieden is een verantwoordelijke en afwisselende functie. Afhankelijk van je opleiding en ervaring bieden wij minimaal € 2.335,- en maximaal € 3.805,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur (CAR-UWO). Daarnaast ontvang je een persoonlijk Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto maandsalaris. 

Bijzonderheden

De functie betreft een aanstelling voor de periode van 1 jaar. Verlenging met 1 jaar of een vaste aanstelling na 1 jaar, is een van de mogelijkheden voor vervolg. Je wordt aangesteld via payroll van Randstad of in algemene dienst bij de Veiligheidsregio Fryslân. Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. Daarnaast vormt het voorleggen van de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Download de vacature Download de vacature

Vacature informatie

Is je interesse gewekt?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Frans Schoutsen, inspecteur THZ telefoon: 06 52483439. Sollicitatiebrieven met cv kunnen tot en met 20 februari 2019 gestuurd worden naar onderstaand e-mailadres onder vermelding van vacaturenummer 201913 en je naam. De gesprekken zullen op dinsdag 26 februari worden gepland. Gelieve uitsluitend te reageren op de vacature inspecteur/toezichthouder kinderopvang wanneer jouw profiel aansluit bij bovengenoemde criteria. Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats.

Sluitingsdatum 21 februari 2019

vacatures@vrfryslan.nl Email

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum. 

Meer informatie over werken bij Veiligheidsregio Fryslân Meer informatie over werken bij Veiligheidsregio Fryslân
Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.