Gezondheidsbevorderaar

regio Zuidoost Friesland, 1 jaar

Wie zoeken wij?

Een enthousiaste, ervaren en ondernemende gezondheidsbevorderaar. Een collega die vernieuwend is en verbinding zoekt.

Wat ga je doen als gezondheidsbevorderaar?

Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde.

 • Je adviseert de GGD-teams, gemeenten en partners over collectieve preventie en publieke gezondheid.
 • Tijdens diverse overleggen die je hebt, agendeer je proactief het belang van publieke gezondheid, gezonde leefstijl en een gezonde omgeving.
 • Je implementeert en ontwikkelt in diverse samenstellingen en voor verschillende doelgroepen (0 tot 100 jaar) projecten en/of activiteiten bijvoorbeeld rondom alcohol, roken, gezond gewicht en gezonde wijk.  
 • Je ondersteunt scholen met gezondheidsbeleid, de Gezonde School – aanpak.

Wat moet je kunnen als gezondheidsbevorderaar?

 • Je bent een teamspeler gericht op samenwerking, maar je kunt ook heel goed zelfstandig functioneren.
 • Je kunt je in gesprekken goed presenteren en kunt adviseren op verschillende niveaus.
 • Je kunt omgaan met verschillen in belangen tussen de diverse partijen in het werkveld.
 • Formele en informele verbanden in een organisatie of netwerk overzie jij makkelijk en je weet er structuur in aan te brengen.
 • Je ziet kansen liggen en weet deze ook te benutten.
 • Je bent digitaal vaardig.

Ons team

Je maakt als gezondheidsbevorderaar onderdeel uit van het team Beleid & Advies van de regio Zuid Oost Friesland. Ons team bestaat uit gezondheidsbevorderaars, beleidsmedewerkers, een staf arts, staf verpleegkundigen, een epidemioloog en een medewerker informatievoorziening.

Samen staan we voor een goede advisering op het gebied van preventie en publieke gezondheid in de regio.

Jij bent een kandidaat met

 • Een afgeronde opleiding op hbo of wo niveau.
 • Mimimaal 3 jaar ervaring in het werkveld.
 • Een rijbewijs B en in het bezit van een auto in verband met de inzetbaarheid op diverse locaties.
 • Passieve beheersing van de Friese taal (dit is een pre).

Wat kunnen wij jou bieden?

Een baan als gezondheidsbevorderaar voor 20 uur per week met mogelijkheden tot uitbreiding van het aantal uren. Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring bedraagt je salaris maximaal €3.805,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Veiligheidsregio Fryslân start met een aanstelling voor de periode van één jaar. Een vaste aanstelling is bij goed functioneren ons uitgangspunt.

Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. Het voorleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

De functie vraagt flexibiliteit in uren en dagen afhankelijk van de overleggen en projecten waar je aan werkt. Dit geeft ruimte om je eigen werkweek te kunnen indelen. Naast deze 20-urige aanstelling kun je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB). Het IKB bedraagt 17,05% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen. Daarnaast is er een reiskostenvergoeding en pensioenregeling.

Download de vacature Download de vacature

Vacature informatie

Solliciteer nu Label for icon

Is je interesse gewekt?

Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Joline Cohen Tervaert via telefoonnummer 088 2299186. Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan vóór 1 september 2019.

De sollicitatieprocedure bestaat uit 2 rondes. De 1ste ronde zal plaatsvinden op woensdag 11 september en de 2e op donderdag 19 september. Houd daar alvast rekening mee in je agenda.

 

Sluitingsdatum 01 september 2019

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum. 

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.