Financieel beleidsadviseur

Leeuwarden,

Met en voor wie ga je werken?

Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde. Net als de mensen die bij ons werken. Zo dragen niet alle brandweermensen een helm en uitrukpak. Van communicatiemedewerker tot monteur, van financieel beleidsadviseur tot P&O adviseur: wij zijn allemaal Veiligheidsregio Fryslân. Iedereen draagt vanuit de eigen expertise bij aan het functioneren van onze organisatie.

Als financieel beleidsadviseur is je belangrijkste taak het adviseren over financieel strategische vraagstukken. Dit doe je voor de vier afdelingen van de brandweer. Je gaat werken met het managementteam en de beleidsadviseurs van de brandweer. Je directe collega’s zijn beleidsadviseurs, adviseurs en medewerkers van de afdeling Financiën & Administraties.

Wat ga je doen?

  Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor:
 • een effectieve opzet van de (financiële) planning en control cyclus, bestaande uit de kaderbrief, begroting, bestuurs- en managementrapportages en de jaarrekening.
 • het periodiek in kaart brengen waar de organisatie staat ten opzichte van doelstellingen.
 • een adequate advisering van de 'kolommen' Brandweer, GGD, Crisisbeheersing en Bedrijfsvoering over financieel strategische vraagstukken.

Jij bent een financiële professional met

 • Een afgeronde opleiding op WO/HBO+ niveau, met bijvoorbeeld het profiel accountancy en/of bedrijfseconomie.
 • Ruime ervaring op het terrein van financiën; ervaring met verslaggevingsregels BBV is een pre.
 • Ervaring op het gebied van (bestuurlijke) advisering en projectmanagement.
 • Aantoonbare ervaring in ontwikkeling en doorontwikkeling van zowel de P- en C cyclus als de bijbehorende documenten.
 • Passieve beheersing van de Friese taal is een pre.

Als financiële professional voor deze afdeling is het logisch dat jij beschikt over

 • Nauwkeurigheid en gevoel voor essentiële details.
 • De kernwaarden van de Veiligheidsregio: samenwerkend, nieuwsgierig, met eigenaarschap en klantgericht.
 • Een uitstekend organiserend vermogen binnen de werkomgeving.
 • Een snel schakelend vermogen in een breed netwerk.
 • Een goed ontwikkeld analytisch vermogen en tactisch inzicht.

Ons aanbod

  Wij bieden jou een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving met een goede, informele werksfeer. Daarnaast vindt Veiligheidsregio Fryslân het belangrijk dat er ruimte is voor persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling op basis van behoefte. Er is ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën.

Afhankelijk van de je opleiding en ervaring bedraagt de inschaling maximaal € 4.859,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. De vacature betreft een structurele functie, we zoeken een collega voor een langere periode. Veiligheidsregio Fryslân start met een aanstelling voor de periode van één jaar, een vaste aanstelling is bij goed functioneren ons uitgangspunt. De tijdelijke aanstelling kan in nader overleg ook plaatsvinden op basis van een payroll-constructie of detachering.

Naast een 36-urige werkweek kun je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (IKB). Het IKB bedraagt 17,05% van je brutosalaris en kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen. Reiskostenvergoeding en pensioenregeling.

Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. Het voorleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Download de vacature Download de vacature

 

Vacature informatie

Solliciteer nu Label for icon

Is je interesse gewekt?

Heb je vragen over de functie van financieel beleidsadviseur? Reageer en neem contact op met Wim Mollink, afdelingshoofd Financiën & Administraties via telefoonnummer 088 22 99 696. De eerste sollicitatiegesprekken worden gevoerd op woensdag 3 juli 2019 in de ochtend, de tweede gesprekken op maandag 8 juli 2019 in de middag. We verzoeken je met deze dagen rekening te houden.

Sluitingsdatum 23 juni 2019

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

 

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum. 

Meer over werken bij Veiligheidsregio Fryslân Meer over werken bij Veiligheidsregio Fryslân
Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.