Beleidsadviseur Planning en Control

Leeuwarden, 1 jaar

Alle ondersteunende diensten zijn centraal georganiseerd in de kolom Bedrijfsvoering. Deze kolom bestaat uit vier afdelingen: Financiën & Administraties, Organisatie & Communicatie, Informatiemanagement en Facilitair Bedrijf. Elke afdeling wordt aangestuurd door een afdelingshoofd.

Met en voor wie ga je werken?

Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde. Net als de mensen die bij ons werken. Zo dragen niet alle brandweermensen een helm en vuurwerende kleding. Van communicatiemedewerker tot monteur, van financieel beleidsadviseur tot P&O adviseur: wij zijn allemaal Veiligheidsregio Fryslân. Iedereen draagt vanuit de eigen expertise bij aan het functioneren van onze organisatie.

Je gaat werken met de beleidsadviseurs en het managementteam van de brandweer en de directie. Je directe collega’s zijn financiële adviseurs en financieel medewerkers van de afdeling.

Wat ga je doen?

Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor:

 • een effectieve opzet van de (financiële) planning en control cyclus, bestaande uit de kaderbrief, begroting, bestuurs- en managementrapportages en de jaarrekening;
 • het periodiek in kaart brengen waar de organisatie staat ten opzichte van doelstellingen;
 • een adequate advisering van de kolommen Brandweer, GGD, Crisisbeheersing en Bedrijfsvoering over financieel strategische vraagstukken.

Jouw taken dit jaar

 • Je coördineert de totstandkoming van de kaderbrief en je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de begroting.
 • Je adviseert de kolom Brandweer over financieel strategische vraagstukken. Je werkt hierbij nauw samen met het Managementteam en de staf van de brandweer.
 • Je vindt het belangrijk om collega’s goed te adviseren over deze vraagstukken en zorgt ervoor dat vragen snel en correct beantwoord worden.
 • Je onderhoudt de financiële relatie met de deelnemende gemeenten, waarbij je dan ook het aanspreekpunt  bent voor deze gemeenten als het gaat om financiën. Daarnaast neem je deel aan landelijke en regionale netwerken op het gebied van finance & control.

Je profiel

 • Een afgeronde opleiding op wo/hbo+ niveau, met bijvoorbeeld het profiel accountancy en/of bedrijfseconomie.
 • Ruime ervaring op het terrein van financiën; ervaring met verslaggevingsregels BBV is een pre.
 • Ervaring op het gebied van (bestuurlijke) advisering en projectmanagement.
 • Aantoonbare ervaring in ontwikkeling en doorontwikkeling van zowel de P- en C cyclus als de bijbehorende documenten.
 • Je bent in staat om de werkzaamheden binnen de werkomgeving uitstekend te organiseren en snel te schakelen in een breed netwerk.
 • Ervaring op het gebied van (bestuurlijke) advisering.

Belangrijkste competenties

 • Jij snapt de business en hebt affiniteit met de organisatie.
 • Je kunt invulling geven aan de kernwaarden van de veiligheidsregio: samenwerkend, nieuwsgierig, met eigenaarschap en klantgericht
 • Je werkt nauwkeurig en hebt gevoel voor essentiële details.
 • Je beschikt over een goed ontwikkeld analytisch vermogen en tactisch inzicht.
 • Passieve beheersing van de Friese taal is een pre.

Ons aanbod

  Wij bieden jou een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving. Daarnaast vindt Veiligheidsregio Fryslân het belangrijk dat er ruimte is voor persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling op basis van behoefte.

Afhankelijk van de je opleiding en ervaring bedraagt de inschaling maximaal € 4.859,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. De functie betreft een aanstelling voor de periode van één jaar, verlenging is daarna mogelijk. De tijdelijke aanstelling kan in nader overleg ook plaatsvinden op basis van een payroll-constructie of detachering.

Naast een 36-urige werkweek kun je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (IKB). Het IKB bedraagt 17,05 % van je brutosalaris en kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.

Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. Het voorleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Download de vacature Download de vacature

Vacature informatie

Is je interesse gewekt?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wim Mollink, afdelingshoofd Financiën via telefoonnummer 088 22 99 696. Sollicitatiebrieven met cv kunnen tot en met 22 mei 2019 gestuurd worden naar onderstaand mailadres. Bij onderwerp graag vermelden: naam en vacaturenummer 201935.
De eerste sollicitatiegesprekken worden gevoerd op maandag 27 mei 2019 in de ochtend, de tweede gesprekken op woensdag 29 mei 2019 in de middag. We verzoeken je met deze dagen rekening te houden.

Sluitingsdatum 22 mei 2019

vacatures@vrfryslan.nl Email

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum. 

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.