(Afstudeer) Stagiair Online Communicatie

Leeuwarden, stage

Wat doe je?

Je maakt tijdens je stage deel uit van de afdeling Organisatie en Communicatie. Naast de stageopdracht werk je mee bij ons online team. Team online richt zich op alle online uitingen van Veiligheidsregio Fryslân. Aan de hand van onze online strategie en de ambitie om de beste online veiligheidsregio van Nederland te zijn zorgen we voor kwalitatief hoogwaardige content voor onze doelgroepen en een klantvriendelijke en toegankelijke webcare. Content bedenken én creëren we voor het grootste gedeelte zelf waar veel nadruk ligt op beeld (van foto tot video en van gif of meme tot infographic). Tijdens je stage ga je meedraaien in het team dat verantwoordelijk is voor beheer en doorontwikkeling van onze kanalen. Werkzaamheden verschillen van bijhouden van de websites tot het maken van een geschikte video voor online (sociale) media. Daarnaast draai je mee in kleinere projecten, waarbij we rekening houden met jouw interesses en de eisen vanuit je opleiding. Tijdens de stageperiode kun je aan de slag met een van onze opdrachten, maar als je zelf een tof idee hebt staan we daar zeker voor open.

Functie-eisen

Je bent derde- of vierdejaars student HBO Communicatie (of een vergelijkbare studie) en bent minimaal 4 maanden aaneengesloten beschikbaar.

Wie ben jij?

 • Je bent creatief en zoekt ook altijd naar een oplossing out-of-the-box
 • Je hebt affiniteit met sociale media
 • Je bent tekstueel vaardig
 • Je neemt graag initiatief en laat zien wat je kunt
 • Je kunt zelfstandig werken én in teamverband
 • Je hebt ervaring met visuele media (dit is een pré)
 • Je hebt een goed gevoel voor humor

Ons aanbod

 • Een leuke stageplek bij een dynamische afdeling
 • Veel ruimte om de opdracht af te stemmen op jouw persoonlijke voorkeuren en die vanuit je opleiding
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • € 300,- stagevergoeding (bruto) per maand bij een werkweek van 36 uur

Bijzonderheden

Het overleggen van de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vormt een onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Download de Vacature Download de Vacature

 

Vacature informatie

Is je interesse gewekt?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Brenda Burghout of Carina de Jong via 088 229 9997. Je kan je gemotiveerde sollicitatiebrief met cv inzenden naar onderstaand e-mailadres onder vermelding van vacaturenummer 2018212. Graag in de onderwerpregel de vacaturenaam en het vacaturenummer vermelden. De sluitingsdatum is 1 december.

Sluitingsdatum 31 december 2018

vacatures@vrfryslan.nl Email

Werken bij Veiligheidsregio Fryslân

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum.

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.