(Afstudeer)stagiair Communicatie GGD Fryslân

Leeuwarden, Stage

Je loopt stage in het Team Communicatie van Veiligheidsregio Fryslân. Dit betekent dat je voor  50 % van je tijd meewerkt met de verschillende werkzaamheden binnen het Team Communicatie. De andere 50% van jouw werktijd besteed je aan een onderzoeksopdracht naar de interne communicatie binnen de GGD Fryslân.

Onderzoeksopdracht interne communicatie GGD Fryslân

Binnen GGD Fryslân werken ongeveer 440 medewerkers, verspreid over heel Fryslân, verdeeld in drie regio’s: Noord, Zuid-Oost en Zuid-West, een team Beleid en de afdeling Centrale Dienst en Ondersteuning (CDO). Voor de interne communicatie met de medewerkers is een aantal (corporate) communicatiemiddelen beschikbaar, bijvoorbeeld: Vera (intranet), digitale nieuwsbrieven, overleggen, blogs van het management, Sharepoint, (medewerkers)bijeenkomsten, themasessies etc.

Wij vragen jou onderzoek te doen naar de inzet en de effectiviteit van de bestaande interne communicatiemiddelen binnen GGD Fryslân: in hoeverre worden de medewerkers echt bereikt, zien en lezen ze de informatie, wat doen ze er vervolgens mee en voelen ze zich betrokken?

Vanuit de resultaten die jij tegenkomt en op basis van communicatietheorieën en jouw eigen kennis en inzichten,  ontvangen we graag een advies voor de vervolgaanpak en de inzet van interne communicatie binnen GGD Fryslân. Met welke aanpak (strategie) en inzet (middelen) kan de interne communicatie binnen GGD Fryslân worden geoptimaliseerd?

Functie-eisen

Je bent een derde- of vierdejaars student, en studeert Communicatie aan het hbo of universiteit. Je hebt affiniteit met de werkzaamheden van Veiligheidsregio Fryslân en GGD Fryslân. Daarnaast ben je minimaal 4 maanden aaneengesloten beschikbaar. 

Wie ben jij?

  • Je stelt je pro-actief op en durft te vragen.
  • Je bent nieuwsgierig en enthousiast.
  • Je bent stressbestendig en een flexibele teamspeler.
  • Je bent leergierig en makkelijk in het contact.
  • Je neemt graag het initiatief, zonder daarbij jouw omgeving uit het oog te verliezen

Ons aanbod

  • Een afwisselende stageplek in een dynamische organisatie.
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
  • 300 per maand (bruto) per maand stagevergoeding bij een werkweek van 36 uur.

Bijzonderheden

Als je in onze organisatie komt stagelopen of afstuderen, moet je een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ - een zogenaamde VOG - kunnen overleggen. Dit is een soort bewijs van goed gedrag. Wij helpen je om een VOG aan te vragen en vergoeden de kosten hiervoor.

Download de vacature Download de vacature

Vacature informatie

Is je interesse gewekt?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Engelien van der Zwaag via 088-229 9978. Je kunt je gemotiveerde sollicitatiebrief met cv inzenden naar onderstaand e-mailadres onder vermelding van vacaturenummer 2019202. Graag in de onderwerpregel de vacaturenaam en het vacaturenummer vermelden. 

 

Sluitingsdatum 31 juli 2019

vacatures@vrfryslan.nl Email

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum. 

Meer informatie over werken bij Veiligheidsregio Fryslân Meer informatie over werken bij Veiligheidsregio Fryslân
Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.