(Afstudeer)stagiair Communicatie CRW

Leeuwarden, Stage

De Coördinatie Regeling Waddenzee (CRW) is een netwerk van hulpverleningsorganisaties die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de incident- en rampenbestrijding op de Waddenzee. De afspraken over de wijze waarop invulling wordt gegeven aan deze incident- en rampenbestrijding zijn vastgelegd in het Incidentbestrijdingsplan Waddenzee (IBP-W) en het in 2004 ondertekende CRW-convenant. Veiligheidsregio Fryslân treedt op als coördinerende veiligheidsregio. De CRW is daarom als zelfstandig onderdeel ondergebracht bij de afdeling Crisisbeheersing van Veiligheidsregio Fryslân. 

Functie-inhoud

Je maakt tijdens je stage deel uit van de afdeling Organisatie en Communicatie. Daarnaast werk je veel samen met het CRW-team, dat bestaat uit een waterfunctionaris, een assistent van de waterfunctionaris, een secretaris en een communicatieadviseur. Naast de stageopdracht werk je mee aan webredactieklussen en draai je mee in kleinere projecten, waarbij we rekening houden met jouw interesses en de eisen vanuit je opleiding. 

De opdracht: Onderzoek communicatiebehoeften partners CRW-netwerk

Als netwerkorganisatie heeft de CRW te maken met veel partners, op zowel bestuurlijk als operationeel niveau. Jouw stageopdracht bestaat uit het uitvoeren van een onderzoek naar de communicatiebehoeften van die verschillende partners in het CRW-netwerk. Centraal daarbij staat het in kaart brengen van de behoeften aan informatie bij de partnerorganisaties en bestuurders en de wijze waarop zij deze informatie krijgen aangeboden. Als deel van je stageopdracht stel je een adviesrapport op voor de inrichting van de communicatie vanuit de CRW die aansluit bij die behoeften. Naast deze stageopdracht werk je binnen CRW en team Communicatie van Veiligheidsregio Fryslân aan een aantal kleinere klussen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het leveren van bijdragen aan de huidige communicatiemiddelen van de CRW (website, nieuwsbrief, Twitter, Facebook-pagina), het (mede)organiseren van CRW-bijeenkomsten voor verschillende doelgroepen en het meedraaien in de webredactie van de veiligheidsregio. 

Functie-eisen

Je bent vierdejaars student HBO of universiteit in de richting Communicatie (of een vergelijkbare richting) en bent minimaal 4 maanden aaneengesloten beschikbaar. 

Wie ben jij?

  • Je bent analytisch ingesteld en geïnteresseerd in het uitvoeren van onderzoek
  • Je hebt affiniteit met sociale media 
  • Je bent tekstueel vaardig  
  • Je neemt graag initiatief en laat zien wat je kunt  
  • Je kunt zelfstandig werken én in teamverband  
  • Je hebt een goed gevoel voor humor  

Ons aanbod

  • Een leuke stageplek bij een dynamische afdeling
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling 
  • € 300,- stagevergoeding (bruto) per maand bij een werkweek van 36 uur  

Bijzonderheden

Het overleggen van de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vormt een onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Download de vacature Download de vacature

Vacature informatie

Is je interesse gewekt?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Kees van der Mark via 088 229 9976. Je kan je gemotiveerde sollicitatiebrief met cv inzenden naar onderstaand e-mailadres onder vermelding van vacaturenummer 2019200. Graag in de onderwerpregel de vacaturenaam en het vacaturenummer vermelden. 

Sluitingsdatum 31 juli 2019

vacatures@vrfryslan.nl Email

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum. 

Meer informatie over werken bij Veiligheidsregio Fryslân Meer informatie over werken bij Veiligheidsregio Fryslân
Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.