Pers en media

Heb je vragen of wil je meer informatie, dan kun je terecht bij het team Communicatie.

Algemene persvoorlichting

Je kunt het team Communicatie bereiken via de perstelefoon: 088 22 99 992 (op werkdagen, van 09.00-17.00 uur). Mailen kan ook: communicatie@vrfryslan.nl.

Je kunt hier terecht voor vragen over:

  • Veiligheidsregio Fryslân
  • Algemene vragen over crisisbeheersing (in de koude fase)
  • Brandweer Fryslân
  • GGD Fryslân 

Het mailadres van het team Communicatie is: communicatie@vrfryslan.nl.

Persvoorlichting bij grote incidenten, een ramp of een crisis

Bij de grote incidenten en GRIP 1 situaties wordt de regionale pers geïnformeerd via een persalarm. In het persalarm wordt het juiste telefoonnummer voor de pers genoemd. Vaak is dat de hulpdienst of instantie die het meest logisch past bij de situatie; bijvoorbeeld de brandweer bij een grote brand. 

Zodra een incident wordt opgeschaald naar GRIP 2 of hoger, is de perswoordvoering opgenomen in de crisisstructuur. De woordvoering wordt dan verzorgd door de gemeente waarin de ramp of crisis plaatsvindt.                

Persmoment bij bestuursvergaderingen

De bestuursvergaderingen van het Algemeen Bestuur, de Bestuurscommissie Veiligheid en de Bestuurscommissie Gezondheid zijn openbaar. Ook pers en media zijn hier van harte welkom. De vergaderdata en de agendaonderwerpen vind je bij Bestuur.

Spreken met een expert

Wil je contact leggen met een deskundige, zoals een crisisfunctionaris, een jeugdarts of een duikspecialist bij de brandweer? Dat kan! Onze medewerkers delen graag hun vakkennis om meer achtergrondinformatie te geven bij een actueel onderwerp. Het team Communicatie helpt je graag verder. Telefoon: 088 22 99 992, mail: communicatie@vrfryslan.nl

Nieuwsberichten

Veiligheidsregio Fryslân is regelmatig in het nieuws. Onze nieuwsberichten en -archief vind je op verschillende websites:

Logo’s

De logo’s hieronder kun je downloaden en vrij gebruiken.

Download logo Veiligheidsregio Fryslân Download logo Veiligheidsregio Fryslân

  

Download logo Brandweer Download logo Brandweer

 

Download logo GGD Fryslân Download logo GGD Fryslân

Contact

Heb je vragen over het gebruik van logo’s of foto’s? Of heb je andere vragen rondom pers en media? Neem dan contact op met het team Communicatie.

Werkdagen 9.00 tot 17.00 uur

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.