Terugblikvideo kick-off Virtuele assistent

10 oktober 2018

In september was de kick-off van het project Virtuele assistent bij de Beach Club in Lemmer. Met dit project wil Veiligheidsregio Fryslân informatiemanagement tijdens crises behapbaar maken. Om een beeld te krijgen van deze dag, is er een video gemaakt. Bekijk ‘m hieronder.

Informatie verwerken en analyseren

Tijdens een crisis bestaat en ontstaat veel informatie, waardoor er veel bronnen beschikbaar zijn. Samen met de tijdsdruk van een crisis, is het onmenselijk om al deze informatie te verwerken. Daarom wordt nu een Virtuele assistent ontwikkeld. Dit is een systeem dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om open en gesloten bronnen te doorzoeken, te combineren en wellicht te analyseren.

Ontwikkelingen en mogelijkheden

Tijdens de kick-off nam trendwatcher Jarno Duursma ons mee in de technologische ontwikkelingen om ons heen en wat dit voor mogelijke invloed op ons heeft nu en in de toekomst. Ook was Kees van Dongen van TNO te gast. Hij vertelde over de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie en waar de verantwoordelijken tussen mens en technologie kunnen liggen. Daarna was er een leuk interactief gesprek met de projectleiding, de zaal en Pandora, het bedrijf dat de Virtuele Assistent ontwikkelt.

Meer lezen over de virtuele assistent? Lees het artikel: Veiligheidsregio Fryslân onderzoekt inzet virtuele assistent bij crises

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.