Reuzen, Psy-fi en Maarten van der Weijden: wat een weekend!

20 augustus 2018

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver: de Reuzen van Royal de Luxe kwamen naar Leeuwarden! Het hoogtepunt van LF2018. Maar dit was niet het enige evenement dit weekend: Psy-fi vond plaats in de Groene Ster en Maarten van der Weijden begon aan zijn legendarische 11stedenzwemtocht. Het team evenementen van Veiligheidsregio Fryslân heeft het drukste weekend van het jaar nu achter de rug en kijkt hier tevreden op terug.

Reuzen van Royal de Luxe

Nadat we allemaal hebben uitgekeken naar LF2018 en vooral de komst van de Reuzen, was het dit weekend raak: de duiker, het meisje en Xolo de hond wandelden door Leeuwarden. Er werd tijdens dit evenement veel publiek verwacht. Daarom zijn vele partijen waaronder de organisatie zelf, de gemeente, hulpdiensten en het team evenementen van Veiligheidsregio Fryslân heel lang bezig geweest met een goede voorbereiding.

Reuzen Royal de Luxe, de Duiker

Met elkaar, voor elkaar

Tijdens het evenement zelf hadden de adviseurs van Veiligheidsregio Fryslân zitting in het Veiligheidsteam (VT), waarbij voornamelijk het evenement werd gemonitord op veiligheid. Afgelopen weekend was erg uniek: zoveel mensen in Leeuwarden hebben we eigenlijk niet eerder gezien. Hierdoor was het hele evenement ook spannend: gaat alles goed en loopt alles soepel? Hier zijn de geneeskundige adviseurs van het evenemententeam heel duidelijk over: ze hebben het evenement heel positief ervaren. Met alle partijen, inclusief de bezoekers, is er van dit evenement wat moois gemaakt.

Psy-fi en Maarten van der Weijden

Naast de komst van de Reuzen in Leeuwarden, vond afgelopen weekend ook Psy-fi plaats. Ook hiervoor is het evenemententeam veel bezig geweest met een goede voorbereiding.

Psy-fi 2018

Op zaterdagochtend begon Maarten van der Weijden aan zijn Elfstedenzwemtocht. Ook hier was het evenemententeam bij betrokken.

De afgelopen periode stond in het teken van droogte en hitte. Team evenementen heeft samen met partners gekeken naar bestaande advisering en hier waar nodig aanvullend maatwerk op geleverd.

Reuzensucces!

Bij ieder evenement wordt een plan geschreven, maar in het geval van de Reuzen is dit plan zo vaak bijgeschaafd, aangezien de impact moeilijk in te schatten was. Desondanks heeft het vele werk en de goede voorbereiding zijn vruchten afgeworpen: het hele weekend was een groot succes.

De geneeskundige adviseurs van Veiligheidsregio Fryslân hebben een goed gevoel over afgelopen weekend. De organisatie liep goed en de bejegening naar hulpverleners vanuit de bezoekers hebben zij als zeer positief ervaren. Complimenten voor alle partijen die betrokken waren bij de evenementen en de bezoekers!

Reuzen Royal de Luxe, duiker en het meisje

 

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.