Opstaptraining ambulancemedewerkers bij KNRM Harlingen

14 november 2018

Op 6 november vond de veertiende opstaptraining van de ambulance – RAV (Regionale Ambulancevoorziening Fryslân) medewerkers bij de KNRM Harlingen plaats. In de landelijke richtlijnen is opgenomen dat ambulancemedewerkers ook op het water hun werkzaamheden moeten kunnen uitvoeren. Om dit goed te waarborgen, wordt hier eens in de zoveel tijd in geoefend.

Inhoud van de trainingen

Tijdens deze opstaptrainingen worden de ambulance collega’s wegwijs en nautisch ‘waterwijs’ gemaakt om veilig en vakbekwaam aan boord van een schip te kunnen handelen. Hierbij staat men stil bij vragen zoals: ‘Wat is de rol en verantwoordelijkheid van de kapitein?’, ‘Bij welke situaties en/of weersomstandigheden is het niet meer verantwoord om aan boord te stappen’ en ‘Welke handelingen kun je wel of niet aan boord verrichten?’. Ook de brandweerkorpsen bij KNRM stations doorlopen vergelijkbare trainingen.

Werken op het water

De werkzaamheden van ambulancemedewerkers op het water zijn Waddenzee-breed opgenomen in het CRW (Coördinatie Regeling Waddenzee) jaarprogramma 2018. Daarnaast zijn de werkzaamheden door de RAV en KNRM toegevoegd aan de activiteiten die de medewerkers regelmatig uitvoeren.

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.