Netwerkbijeenkomst 3-Noord: crisiscommunicatie

06 november 2018

Donderdag 13 november 2017: een apachehelikopter vliegt in de West-Betuwe tegen een hoogspanningskabel aan. 24.000 huishoudens zitten ineens zonder stroom. Meteen gaan de gedachten terug naar 2007, toen de Bommelerwaard om dezelfde reden dagen zonder stroom kwam te zitten. Er wordt opgeschaald naar GRIP 4.

Hoe liep dit incident af? En hoe werd de crisiscommunicatie opgepakt? Dat staat centraal tijdens deze netwerkbijeenkomst van Vitaal 2.0. Communicatiecollega's van de getroffen gemeente en verschillende vitale partners vertellen over het verloop van dit incident en hun rol daarbij.

Daarnaast neemt een aantal deskundigen ons mee in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van crisiscommunicatie. En natuurlijk is er voldoende ruimte voor ontmoeting en netwerken!

Programma

Datum: donderdag 7 februari 2019
Tijd: 13.00-17.00 uur
Locatie: nog niet bekend (in Noord-Nederland)
Voor wie: o.a. bestuurders en crisisfunctionarissen van Veiligheidsregio’s Groningen, Drenthe en Fryslân, van vitale partners en van gemeenten in deze drie regio’s, (crisis)communicatiespecialisten, woordvoerders

Sprekers

O.a. de volgende sprekers werken mee aan het programma:

  • Mireille Giesendorf, communicatieadviseur gemeente Culemborg
  • Wouter Jong, adviseur crisisbeheersing Nederlands Genootschap voor Burgemeesters
  • Wendy Ryan, kapitein bij de Luchtmacht
  • Johan Haasjes, beleidsadviseur crisisbeheersing Veiligheidsregio Fryslân

De andere sprekers staan in het definitieve programma, dat eind 2018 volgt.

Over Vitaal 2.0

Vitaal 2.0 is het interregionale (crisis)netwerk van gemeenten, Veiligheidsregio’s en vitale partners in Groningen, Drenthe en Fryslân. Met enige regelmaat komt het netwerk bij elkaar. Het doel is dat alle betrokken partners elkaar tijdens incidenten zo goed mogelijk weten te vinden en kunnen samenwerken.

Save the date!

Zet de bijeenkomst op 7 februari 2019 alvast in je agenda! De definitieve uitnodiging volgt eind 2018. Ken je collega's voor wie deze bijeenkomst ook interessant is? Vertel het hen dan vooral!

Deze Vitaal 2.0 bijeenkomst wordt georganiseerd door de Veiligheidsregio's Groningen, Drenthe en Fryslân, in samenwerking met de vitale partners (deze bijeenkomst in het bijzonder Defensie, Vodafone Ziggo en Waterschap Drents Overijsselse Delta). 

Vragen? Neem dan contact op met de afdeling Crisisbeheersing van Veiligheidsregio Fryslân: crisisbeheersing@vrfryslan.nl of 088 229 9111.

(c) foto: Fernando Bot / Persbureau Heitink

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.