Netcentrisch werken tijdens de Elfstedentocht: een succesvol webinar

07 februari 2019

Op maandag 10 december 2018 is er voor de eerste keer een webinar georganiseerd door de afdeling crisisbeheersing. De afdeling crisisbeheersing kijkt continu naar ontwikkelmogelijkheden en nieuwe leermiddelen, vandaar deze pilot. Het onderwerp van het webinar was netcentrisch werken tijdens de Elfstedentocht. Ongeveer veertig mensen namen deel aan het webinar: een groot succes!

Waarom een pilot met een webinar?

Een webinar is een soort van presentatie, welke plaatsvindt via internet. Om nieuwe leermiddelen te ontdekken is besloten om deze pilot met een webinar plaats te laten vinden. Bij veel bedrijven en instanties gebruikt men een webinar al als middel. Daarnaast is het belangrijk om crisisfunctionarissen zo goed mogelijk te ondersteunen en faciliteren. Een webinar lijkt hier erg geschikt voor.

Geen reistijd en eenvoudig terugkijken

En dat bleek ook! Het webinar, met als onderwerp netcentrisch werken tijdens de Elfstedentocht, is zeer positief ontvangen door de deelnemers. Maar liefst 95% van de deelnemers gaf aan vaker een webinar te willen. De belangrijkste reden is dat deelnemers eenvoudig in kunnen loggen en mee kunnen kijken vanaf de plek waar ze zijn. Dit scheelt veel reistijd. Daarnaast is het fijn om het webinar later nog eens terug te kijken, zeker ook voor mensen die andere afspraken hadden ten tijde van het webinar.

De volgende stap

Zowel de deelnemers als de afdeling crisisbeheersing zijn positief over de pilot. Daarom willen we dit graag vaker doen. De volgende stap is kijken naar welke onderwerpen geschikt zijn voor een webinar. Dit kunnen onderwerpen zijn die binnen onze crisisorganisatie leven, maar ook onderwerpen die voor alle inwoners van Fryslân interessant zijn.

 

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.