Elfwegentocht zit erop!

16 juli 2018

De afgelopen twee weken stonden in het teken van fossielvrij en duurzaam reizen. Hierbij daagden we mensen uit om ervaring op te doen met ‘nieuwe’ manieren van reizen, zoals elektrisch rijden. Het voornaamste doel was bewustwording, zodat mensen nadenken over de verschillende, simpele manieren waarop wij een bijdrage kunnen leveren aan duurzaam leven.

Actieve medewerkers

De ov-passen vlogen de deur uit de afgelopen weken, er zijn behoorlijk wat medewerkers met het openbaar vervoer naar het werk gereisd in plaats van met de auto. De elektrische fietsen zijn veelvuldig gebruikt en hebben de afgelopen twee weken behoorlijk wat kilometers op de teller bijgeschreven. Eén van de medewerkers gaf aan dat het wel even wennen was, omdat de route die je met de auto rijdt niet per se ook de route is die je op de fiets aflegt.

Paardentram en skaten

Naast de maatregelen die we de volledige twee weken hebben ingezet, zoals elektrische fietsen voor medewerkers, blauwe diesel en ov-passen, zijn er ook een aantal leuke, ludieke acties geweest. Zo reed er op dinsdag een paardentram, was er twee keer een kennismakingswandeling en lag het fluisterbootje klaar om mee te varen. De laatste week was er op donderdag een inline skateclinic en op vrijdag kon je je groovy moves op de skates te laten zien tijdens de rollerdisco.

Duurzame parade als afsluiting

Zaterdag was de afsluiting van de Elfwegentocht, met een parade van zoveel mogelijk benzine vrije voertuigen. De VRF was goed vertegenwoordigd en onder andere dankzij onze deelname is het wereldrecord langste duurzame parade verbroken! Een goede afsluiting van twee weken bewust bezig zijn met duurzaamheid.

Vaker op de fiets!

De VRF heeft veel geleerd tijdens deze twee weken en gaat ervaringen van deelnemers verzamelen om daarmee een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst. Hierbij richten we ons vooral op de manier van reizen van onze medewerkers. Daarnaast hopen we natuurlijk dat onze medewerkers een stukje bewuster zijn geworden en iets vaker de fiets of elektrische auto pakken.

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.