Op dit moment is er een GRIP 4-incident wegens overboord geslagen en aangespoelde containers op en nabij de Waddeneilanden. Meer informatie: www.veiligheidsregiofryslan.nl/containers Uitleg GRIP

At the Watergate: Sneek is meest muzikale stad van Nederland!

17 mei 2018

Tijdens het Hemelvaartweekend 2018 was Sneek de meest muzikale stad van Europa, of misschien zelfs van de wereld. Ongeveer zesduizend jonge musici uit heel Europa gaven tijdens deze dagen zo’n duizend concerten op dertig verschillende podia. At the Watergate is de dertiende editie van het European Youth Music Festival. Voor muziek- en festivalliefhebbers was At the Watergate ultiem genieten.

Gratis muziek in en rondom Sneek

Na een spectaculair openingsconcert, op het water voor de Waterpoort, volgden twee dagen met optredens: allemaal gratis toegankelijk. Van symfonische-, kamer- en koormuziek tot jazz, pop en rock. De leerlingen van muziekopleidingen uit zo’n drieëntwintig landen zetten in Sneek en omliggende plaatsen hun beste beentje voor. In theaterzalen, kerken en scholen, maar ook op boten en buitenpodia was muziek te horen.

Slapen in scholen

Voor Veiligheidsregio Fryslân (afdeling Crisisbeheersing) was er tijdens de voorbereiding op dit festival veel te doen. De deelnemers aan At the Watergate sliepen namelijk vooral in lokalen en sportzalen van vijf scholen in Sneek. Alle scholen werden gecheckt, om te kijken of alles aan de voorschriften voldeed. Daarnaast zijn alle podia door het centrum van Sneek gecontroleerd.

Veiligheid voorop

Er was vooral veel aandacht nodig voor de (brand)veiligheid en de Technische Hygiëne van de logeerpartijen. Extra maatregelen zoals rookmelders, douches en toiletten werden geplaatst en daarnaast was er op elke school beveiliging en EHBO geregeld (ook tijdens de nachtelijke uren). De huisregels werden in vijf talen aangeduid en elk hostel had een eigen manager. Daarnaast werd de veemarkthal ingericht als “restaurant”.

Door het fantastische weer waren er veel bezoekers en verliep het zeer geslaagde evenement zonder ernstige incidenten.

At the Watergate 

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.