Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Slimmer Chillen = Corona Killen

Chillen met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? Door drukte te vermijden en altijd op anderhalve meter afstand van elkaar te blijven. Minister Ferdinand Grapperhaus van Veiligheid en Justitie en elf veiligheidsregio’s dagen jou uit om daar creatieve oplossingen voor te bedenken.

Doe mee en win!

Hoe chil jij op een slimme manier? Deel jouw bijdragen in tekst, op video of foto op TikTok of Instagram via #slimmerchillen, of mail naar info@slimmerchillen.nl. Elke twee weken kiezen we drie winnaars voor de weekprijzen: waardecheques van € 50,-, € 20,- en € 10,-. Kijk voor meer informatie op www.slimmerchillen.nl.

In Harlingen doen ze zo aan #slimmerchillen:

 

Banner Slimmer Chillen

Updates

Rap, ontwerp, fotografeer, teken en discussieer mee

Met #slimmerchillen de zomer door

Schrijf je eigen zomerrap, ontwerp een poster of geef jouw mening over actuele stellingen: drie manieren om deze zomer actief mee te doen aan de #slimmerchillen-campagne. En voor wat hoort wat: wie meedoet maakt kans op prijzen.


‘Slimmer chillen = Corona killen’: dat is de slogan waarmee acht veiligheidsregio’s jongeren en studenten uitdagen om met creatieve oplossingen te komen voor de 1.5 meter samenleving. Want chillen, dat willen we gewoon blijven doen in coronatijd. Maar we zullen het wel ‘slimmer’ moeten aanpakken, om het ook veilig te houden. Door slimme oplossingen te delen kunnen we elkaar wellicht een handje helpen.

Rap-challenge

Ook jij kunt meedoen aan deze campagne en met jouw creatieve bijdrage jongeren en studenten in heel Nederland inspireren. Bijvoorbeeld door je eigen #slimmerchillen-rap te maken. Tot half augustus kun jij je eigen creatieve, flowende, grappige zomerrap insturen! Wie weet gaat hij straks als ‘zomerhit’ heel het land door! De winnaar verdient in ieder geval een cadeaubon van 50 euro. Inspiratie nodig? Er zijn al inzendingen binnen en te beluisteren op de website.

Slimmerchillen-poster

Heb jij minder met teksten of heb je geen ritmegevoel? Doe dan mee aan de #slimmerchillen-posterwedstrijd. Stuur ons jouw komische of misschien juist wel heel serieuze artistieke foto met als onderwerp ‘Ik en 1.5 meter’. Dan maken wij van jouw inzending een #slimmerchillen campagneposter, bestemd voor abri’s en reclameborden in jouw gemeente. Alle posters gaan we bovendien bundelen en aan het einde van deze zomer aanbieden aan premier Mark Rutte.

Geef je mening

Is ook dat niets voor jou? Doe dan mee aan de #slimmerchillen-polls op onze website en geef je mening over tweewekelijkse stellingen. Zoals: ‘Die 1.5 meter is easy voor mij’. Onder de deelnemers verloten we per poll drie waardecheques van 10 euro. Dus jouw (beargumenteerde) mening is misschien wel geld waard.

Meer weten?

Meer weten over de rap, de posterwedstrijd of de polls? Ga dan naar https://slimmerchillen.nl

‘Slimmer Chillen = Corona Killen’ is een gezamenlijke campagne van de Veiligheidsregio’s Hollands Midden, Kennemerland, Groningen, Fryslân, Noord- en Oost-Gelderland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Zuid-Holland Zuid.

Hoe chil je terwijl je 1,5 meter afstand moet houden vanwege het coronavirus? Jongeren, jongerenwerkers, politie en BOA's uit Harlingen laten zien hoe zij dat doen! #Slimmerchillen

 

‘Ik en 1,5 meter’: Ontwerp je eigen #slimmerchillen-poster

Uitdaging: stuur een foto in met als onderwerp ‘Ik en 1.5 meter’. Wie weet wordt jouw inzending dan een #slimmerchillen campagneposter, bestemd voor abri’s en reclameborden in jouw gemeente. Alle posters worden bovendien aan het einde van deze zomer gebundeld en aangeboden aan premier Mark Rutte. Zo werken we samen aan de 1,5 meter samenleving van de toekomst.

De campagne ‘Slimmer chillen = Corona killen’ gaat door in de zomermaanden. Dat hebben acht veiligheidsregio’s besloten. Dat betekent dat jongeren en studenten hun ideeën en goede voorbeelden voor de 1.5 meter samenleving van de toekomst tot 1 september kunnen blijven delen via #slimmerchillen op TikTok, Instagram, Twitter, Facebook of via de mail naar info@slimmerchillen.nl. De beste inzendingen maken kans op een waardecheque.

Posterwedstrijd
Daarnaast wordt de campagne uitgebreid met een posterwedstrijd. Hoe ga jij om met de 1,5 meter samenleving? Hou houd jij afstand in het dagelijkse leven? WC-rollen, meetlinten, hoepels: alle hulpmiddelen zijn toegestaan. Maak daar een foto van, stuur deze in en wie weet zie jij jouw inzending dan terug in abri’s of op andere plekken in jouw gemeente. Want van de origineelste inzendingen maken we campagneposters. Zodat we elkaar blijven aanzetten tot #slimmerchillen. Meer weten over de posteractie? Bekijk de spelregels op https://slimmerchillen.nl.

Zomerrap
Daarnaast challengen wij jou om jouw eigen zomerversie van de #Slimmerchillen-rap te maken. Een voorbeeldrap is te beluisteren op https://slimmerchillen.nl. Hoe verandert Corona jouw plannen deze zomer? Lukt het jou om er toch nog een leuke periode van te maken? Zo ja: hoe dan? Tot half augustus kun jij je eigen creatieve, flowende, grappige #slimmerchillen-zomerrap insturen! Wie weet wordt jouw track dan professioneel gemixt en gaat hij heel het land door!

‘Slimmer Chillen = Corona Killen’ is een gezamenlijke campagne van de Veiligheidsregio’s Hollands Midden, Kennemerland, Groningen, Fryslân, Noord- en Oost-Gelderland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Zuid-Holland Zuid.

#Slimmerchillen verzamelt ideeën van jongeren

Denk mee over de 1,5 meter samenleving! Heb jij een slim en creatief idee voor de 1,5 meter samenleving van de toekomst? Voor school, voor op je werk of bij je sportclub? Kom dan nu in actie! En meld #slimmerchillen wat jij van plan bent. Wie weet kunnen wij jou namelijk een handje helpen.

De ‘intelligente lockdown’ gaat een nieuwe fase in. We mogen weer terrasjes op en de meeste van ons gaan ook weer naar school. Maar we moeten nog steeds - bij alles wat we doen - die 1.5 meter afstand houden. Gedurende langere tijd. Om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen.

Kom in actie

In de praktijk kom jij komende week vast in allerlei situaties terecht waar die 1.5 meter nog niet optimaal geregeld is. Als dat zo is, kom dan in actie. En vertel jouw directeur, trainer of baas hoe het ook anders kan. En vertel daar dan bij dat premier Mark Rutte jou daartoe heeft uitgenodigd. Hij had immers vorige week een speciale boodschap voor jongeren: ‘Kom met creatieve ideeën over de samenleving van de toekomst. En beuk maar op de deur van jouw directeur om te zeggen hoe het ook anders kan. Want het gaat om jouw toekomst.’

Aan de slag?

Ga jij daadwerkelijk met jouw ideeën aan de slag? Laat het ons weten. Deel ze via #slimmerchillen op TikTok, Instagram, Twitter, Facebook of stuur ze gewoon via de mail naar info@slimmerchillen.nl. De beste ideeën maken kans op een cadeaubon van € 50,- € 20,[ of € 10,-. En wie weet kunnen wij jou ook nog een stapje verder op weg helpen. We zorgen er in ieder geval voor dat jouw creatieve oplossingen bij Mark Rutte terechtkomen.

Instrumentale versie

Er is overigens nog meer te winnen. Zo hebben we nog een speciale uitdaging voor jou: maak een #slimmerchillen-rap. Ter inspiratie is een voorbeeld te zien op de website https://slimmerchillen.nl. Wil jij meedoen? Download dan de instrumentale versie van deze rap en verzin daar een eigen tekst op. Van het refrein van de rap is bovendien een #slimmerchillen-ringtone gemaakt. Deze is gratis te downloaden via de website.

Tot 3 juni

Inzendingen voor deze rap-challenge zijn welkom tot 3 juni. Daarna beslissen we wie de winnaar van de challenge wordt. Met als beloning professionele hulp bij het afronden van de inzending tot een superstrakke rap. Meer weten? Bekijk dan de voorbeeldrap op https://slimmerchillen.nl en download daar de instrumentale versie en de ringtone.

‘Slimmer Chillen = Corona Killen’ is een gezamenlijke campagne van de Veiligheidsregio’s Hollands Midden, Kennemerland, Groningen, Fryslân, IJsselland, Utrecht, Gelderland Midden, Noord- en Oost-Gelderland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Zuid-Holland Zuid.

Afgelopen dinsdag had premier Mark Rutte een speciale boodschap voor jongeren: ‘Kom met creatieve ideeën over de samenleving van de toekomst.’ Een samenleving waarin we steeds die 1.5 meter in de gaten moeten blijven houden. Heb jij daar ideeën over?. Stuur ze naar #Slimmerchillen, de campagne die jongeren oproept creatieve oplossingen te verzinnen van hoe zij omgaan met alle beperkingen in coronatijd. #slimmerchillen zorgt dat die ideeën bij Mark Rutte terechtkomen.

Chillen met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? Als je minimaal op anderhalve meter afstand van elkaar moet blijven? En als je drukte zoveel mogelijk moet vermijden, om verspreiding van het virus geen kans te geven. De campagne ‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’ van elf veiligheidsregio’s, daagt jongeren en studenten uit om daar op allerlei manieren creatieve oplossingen voor te bedenken.

Nu de maatregelen van het kabinet versoepelen, krijgen we met nieuwe uitdagingen te maken.

Want dat het, nu de samenleving steeds een beetje meer op gang komt, weer drukker zal gaan worden op straat, is onvermijdelijk. Maar hoe voorkomen we dat het té druk wordt? Dat we met té veel mensen tegelijkertijd op dezelfde plek zijn? Zodat we die anderhalve meter afstand niet meer kunnen houden?

Premier Mark Rutte is benieuwd naar de oplossingen van jongeren: “Hoe doe je dat? Afstand van elkaar houden en toch met elkaar leren, sporten, werken, muziek maken. Wij vinden het belangrijk dat juist jullie daarover gaan meedenken. Want het gaat uiteindelijk om jullie toekomst.”

Heb jij daar ideeën over? Deel ze via #slimmerchillen op TikTok, Instagram, Twitter, Facebook of gewoon via de mail naar info@slimmerchillen.nl. Om zo de premier en elkaar een handje te helpen. En om te voorkomen dat het virus toch weer kans krijgt om om zich heen te slaan. En voor wat hoort wat. Want de beste inzendingen en meest creatieve oplossingen beloont #slimmerchillen wekelijks met cadeaubonnen van 50, 20 en 10 euro.

Instrumentale versie

En er is meer te winnen. Zo hebben de elf veiligheidsregio’s een speciale uitdaging bedacht voor muzikale jongeren en voor personen met tekstgevoel: een #slimmerchillen-rap schrijven. Ter inspiratie is een voorbeeld te zien op de website https://slimmerchillen.nl. Wie dat wil kan vervolgens de instrumentale versie van deze rap downloaden, en daar een eigen tekst in rappen. Van het refrein van de rap is bovendien een #slimmerchillen-ringtone gemaakt. Ook deze is gratis te downloaden via de website.

Tot 26 mei

Inzendingen voor deze rap-challenge zijn welkom tot 26 mei. Daarna beslissen de makers van de voorbeeldrap wie de winnaar van de challenge wordt en als beloning professionele hulp bij het afronden van de inzending tot een superstrakke rap.

Meer weten? Bekijk dan de voorbeeldrap op https://slimmerchillen.nl en download daar de instrumentale versie en de ringtone.

Meer updates zien?

Kijk dan op deze pagina

Campagne

De website slimmerchillen.nl en de bijbehorende campagne zijn opgezet door Veiligheidsregio Hollands-Midden. Inmiddels doen meerdere veiligheidsregio's, waaronder Veiligheidsregio Fryslân, mee aan bij de campagne.

Wil je ons helpen?

Dat kan op de volgende manieren:

  • Meld je bij communicatie@vrfryslan.nl aan voor de #slimmerchillen nieuwsbrief met campagnemateriaal.
  • Verspreid de campagne zo breed mogelijk in jouw netwerken. Daarvoor kun je vrij gebruikmaken van campagnematerialen als logo’s en banners. Campagnemateriaal is vrij te downloaden via slimmerchillen.nl.
  • Daag in jouw eigen netwerk jongeren en studenten uit om de handschoen op te pakken en hun ‘slimmer chillen-moment’ te verspreiden op sociale media onder #slimmerchillen of in te sturen naar info@slimmerchillen.nl. Voorbeelden van filmpjes vind je op de website slimmerchillen.nl.
  • Zet de updates van de campagne uit in je eigen netwerken.