Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Slimmer Chillen = Corona Killen

Chillen met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? Door drukte te vermijden en altijd op anderhalve meter afstand van elkaar te blijven. Minister Ferdinand Grapperhaus van Veiligheid en Justitie en elf veiligheidsregio’s dagen jou uit om daar creatieve oplossingen voor te bedenken.

Doe mee en win!

Hoe chil jij op een slimme manier? Deel jouw bijdragen in tekst, op video of foto op TikTok of Instagram via #slimmerchillen, of mail naar info@slimmerchillen.nl. Elke vrijdag kiezen we drie winnaars voor de weekprijzen: waardecheques van €50,-, €20,- en €10,-.

Kijk voor meer informatie op www.slimmerchillen.nl.

Banner Slimmer Chillen

Updates

Update 28 mei 2020: #Slimmerchillen verzamelt ideeën van jongeren

#Slimmerchillen verzamelt ideeën van jongeren

Denk mee over de 1,5 meter samenleving! Heb jij een slim en creatief idee voor de 1,5 meter samenleving van de toekomst? Voor school, voor op je werk of bij je sportclub? Kom dan nu in actie! En meld #slimmerchillen wat jij van plan bent. Wie weet kunnen wij jou namelijk een handje helpen.

De ‘intelligente lockdown’ gaat een nieuwe fase in. We mogen weer terrasjes op en de meeste van ons gaan ook weer naar school. Maar we moeten nog steeds - bij alles wat we doen - die 1.5 meter afstand houden. Gedurende langere tijd. Om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen.

Kom in actie

In de praktijk kom jij komende week vast in allerlei situaties terecht waar die 1.5 meter nog niet optimaal geregeld is. Als dat zo is, kom dan in actie. En vertel jouw directeur, trainer of baas hoe het ook anders kan. En vertel daar dan bij dat premier Mark Rutte jou daartoe heeft uitgenodigd. Hij had immers vorige week een speciale boodschap voor jongeren: ‘Kom met creatieve ideeën over de samenleving van de toekomst. En beuk maar op de deur van jouw directeur om te zeggen hoe het ook anders kan. Want het gaat om jouw toekomst.’

Aan de slag?

Ga jij daadwerkelijk met jouw ideeën aan de slag? Laat het ons weten. Deel ze via #slimmerchillen op TikTok, Instagram, Twitter, Facebook of stuur ze gewoon via de mail naar info@slimmerchillen.nl. De beste ideeën maken kans op een cadeaubon van € 50,- € 20,[ of € 10,-. En wie weet kunnen wij jou ook nog een stapje verder op weg helpen. We zorgen er in ieder geval voor dat jouw creatieve oplossingen bij Mark Rutte terechtkomen.

Instrumentale versie

Er is overigens nog meer te winnen. Zo hebben we nog een speciale uitdaging voor jou: maak een #slimmerchillen-rap. Ter inspiratie is een voorbeeld te zien op de website https://slimmerchillen.nl. Wil jij meedoen? Download dan de instrumentale versie van deze rap en verzin daar een eigen tekst op. Van het refrein van de rap is bovendien een #slimmerchillen-ringtone gemaakt. Deze is gratis te downloaden via de website.

Tot 3 juni

Inzendingen voor deze rap-challenge zijn welkom tot 3 juni. Daarna beslissen we wie de winnaar van de challenge wordt. Met als beloning professionele hulp bij het afronden van de inzending tot een superstrakke rap. Meer weten? Bekijk dan de voorbeeldrap op https://slimmerchillen.nl en download daar de instrumentale versie en de ringtone.

‘Slimmer Chillen = Corona Killen’ is een gezamenlijke campagne van de Veiligheidsregio’s Hollands Midden, Kennemerland, Groningen, Fryslân, IJsselland, Utrecht, Gelderland Midden, Noord- en Oost-Gelderland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Zuid-Holland Zuid.

Update 20 mei 2020: #Slimmerchillen helpt Mark Rutte

Afgelopen dinsdag had premier Mark Rutte een speciale boodschap voor jongeren: ‘Kom met creatieve ideeën over de samenleving van de toekomst.’ Een samenleving waarin we steeds die 1.5 meter in de gaten moeten blijven houden. Heb jij daar ideeën over?. Stuur ze naar #Slimmerchillen, de campagne die jongeren oproept creatieve oplossingen te verzinnen van hoe zij omgaan met alle beperkingen in coronatijd. #slimmerchillen zorgt dat die ideeën bij Mark Rutte terechtkomen.

Chillen met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? Als je minimaal op anderhalve meter afstand van elkaar moet blijven? En als je drukte zoveel mogelijk moet vermijden, om verspreiding van het virus geen kans te geven. De campagne ‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’ van elf veiligheidsregio’s, daagt jongeren en studenten uit om daar op allerlei manieren creatieve oplossingen voor te bedenken.

Nu de maatregelen van het kabinet versoepelen, krijgen we met nieuwe uitdagingen te maken.

Want dat het, nu de samenleving steeds een beetje meer op gang komt, weer drukker zal gaan worden op straat, is onvermijdelijk. Maar hoe voorkomen we dat het té druk wordt? Dat we met té veel mensen tegelijkertijd op dezelfde plek zijn? Zodat we die anderhalve meter afstand niet meer kunnen houden?

Premier Mark Rutte is benieuwd naar de oplossingen van jongeren: “Hoe doe je dat? Afstand van elkaar houden en toch met elkaar leren, sporten, werken, muziek maken. Wij vinden het belangrijk dat juist jullie daarover gaan meedenken. Want het gaat uiteindelijk om jullie toekomst.”

Heb jij daar ideeën over? Deel ze via #slimmerchillen op TikTok, Instagram, Twitter, Facebook of gewoon via de mail naar info@slimmerchillen.nl. Om zo de premier en elkaar een handje te helpen. En om te voorkomen dat het virus toch weer kans krijgt om om zich heen te slaan. En voor wat hoort wat. Want de beste inzendingen en meest creatieve oplossingen beloont #slimmerchillen wekelijks met cadeaubonnen van 50, 20 en 10 euro.

Instrumentale versie

En er is meer te winnen. Zo hebben de elf veiligheidsregio’s een speciale uitdaging bedacht voor muzikale jongeren en voor personen met tekstgevoel: een #slimmerchillen-rap schrijven. Ter inspiratie is een voorbeeld te zien op de website https://slimmerchillen.nl. Wie dat wil kan vervolgens de instrumentale versie van deze rap downloaden, en daar een eigen tekst in rappen. Van het refrein van de rap is bovendien een #slimmerchillen-ringtone gemaakt. Ook deze is gratis te downloaden via de website.

Tot 26 mei

Inzendingen voor deze rap-challenge zijn welkom tot 26 mei. Daarna beslissen de makers van de voorbeeldrap wie de winnaar van de challenge wordt en als beloning professionele hulp bij het afronden van de inzending tot een superstrakke rap.

Meer weten? Bekijk dan de voorbeeldrap op https://slimmerchillen.nl en download daar de instrumentale versie en de ringtone.

Update 15 mei 2020: Weekprijs voor #slimmerchillen-stilleven

De #slimmerchillen-weekprijs – een cadeaucheque van 50 euro - gaat naar Max en Marnix, twee vrienden uit Assen. Zij hebben samen een #slimmerchillen-stilleven’ gemaakt. Via deze kijkplaat roepen zij jongeren op hilarische wijze op tot #slimmerchillen. 

Op de winnende foto van de twee vrienden uit Drenthe is heel erg veel te zien. Je blijft ernaar kijken, en dan zal je er telkens weer iets nieuws op ontdekken. Zo bevat de foto twee whiteboards vol mysterieuze krabbels en formules. En een van de twee jongens aait afwezig een witte neppanter. Beide zijn uitgedost in beschermende kleding en houden uiteraard anderhalve meter afstand aan. De moeite die zij gedaan hebben om dit concept uit te voeren, wordt beloond met een waardecheque van 50 euro. Nadenken over wat er op de foto moet, dat alleen al is immers een creatieve vorm van #slimmerchillen.

De tweede plaats is deze week voor Amy. Zij doet sinds de Corona-uitbraak aan flessenpost met haar beste vriendin. Een paar keer per week schrijven ze elkaar leuke, grappige briefjes. En als ze elkaar tegenkomen bij het ophalen van de post, dan chillen ze even in het gras. Maar wel op anderhalve meter afstand. De derde plaats gaat naar Flore, die in een TikTok laat zien hoe zij het heel gezellig maakt op haar eigen kamer. Om vervolgens lekker te chillen.

Anderhalvemetersamenleving
Ook de komende weken blijft #slimmerchillen nodig, nu de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus nog wel even duren. Nieuwe inzendingen blijven dan ook meer dan welkom. Zeker omdat we voorlopig nog niet van de anderhalvemetersamenleving af zijn.

Ook meedoen?
Heb jij ook een idee over hoe jij slimmer kunt chillen, alleen of met jouw vrienden, maar wel veilig? Deel dan jouw oplossing op TikTok en/of Instagram via #slimmerchillen, of stuur een bijdrage op film, foto of in tekst naar info@slimmerchillen.nl. Wie weet is een van de volgende weekprijzen dan voor jou. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan alle inzendingen op https://slimmerchillen.nl.

Update 14 mei 2020: #Vermijddrukte, maar hoe doen we dat slim?

#Vermijddrukte, maar hoe doen we dat slim?

Vermijd drukte: dat is de nieuwe gedragsregel, nodig om het coronavirus de kop in te drukken. Tegelijkertijd blijft ook anderhalve meter afstand houden een opdracht waar we ons allemaal aan moeten houden. Maar hoe pakken we dat aan? Dat vraagt om nieuwe vormen van #slimmerchillen.

Chillen met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd?
Als je minimaal op anderhalve meter afstand van elkaar moet blijven? En als je drukte zoveel mogelijk moet vermijden, om verspreiding van het virus geen kans te geven. De campagne ‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’ van elf veiligheidsregio’s, daagt jongeren en studenten uit om daar op allerlei manieren creatieve oplossingen voor te bedenken.

Waar wekenlang #blijfthuis het motto was, verschuift dat nu naar #vermijddrukte. Want dat het, nu de samenleving steeds een beetje meer op gang komt, weer drukker zal gaan worden op straat, is onvermijdelijk. Maar hoe voorkomen we dat het té druk wordt? Dat we met té veel mensen tegelijkertijd op dezelfde plek zijn? Zodat we die anderhalve meter afstand niet meer kunnen houden?

Aan jongeren en studenten de vraag om daar creatieve oplossingen voor te verzinnen. En om deze met ons te delen via #slimmerchillen op TikTok, Instagram, Twitter, Facebook of gewoon via de mail naar info@slimmerchillen.nl. Om zo elkaar een handje te helpen. En om te voorkomen dat het virus toch weer kans krijgt om om zich heen te slaan. En voor wat hoort wat. Want de beste inzendingen en meest creatieve oplossingen belonen we wekelijks met cadeaubonnen van 50, 20 en 10 euro.

Instrumentale versie
En er is meer te winnen. Zo hebben de elf veiligheidsregio’s een speciale uitdaging bedacht voor muzikale jongeren en voor personen met tekstgevoel: een #slimmerchillen-rap schrijven. Ter inspiratie is een voorbeeld te zien op de website https://slimmerchillen.nl. Wie dat wil kan vervolgens de instrumentale versie van deze rap downloaden, en daar een eigen tekst in rappen. Van het refrein van de rap is bovendien een #slimmerchillen-ringtone gemaakt. Ook deze is gratis te downloaden via de website.

Tot 20 mei
Inzendingen voor deze rap-challenge zijn welkom tot 20 mei. Daarna beslissen de makers van de voorbeeldrap wie de winnaar van de challenge wordt en als beloning professionele hulp krijgt bij het afronden van de inzending tot een superstrakke rap.

Meer weten?
Bekijk dan de voorbeeldrap op https://slimmerchillen.nl en download daar de instrumentale versie en de ringtone.

Update 9 mei 2020: Commercial van studenten wint weekprijs

Commercial van studenten wint weekprijs

De #slimmerchillen-weekprijs – een cadeaucheque van 50 euro - gaat naar Elise en Nick uit Eindhoven. De twee studenten hebben samen een #slimmerchillen-commercial’ gemaakt. Daarin roepen zij jongeren uit hun gemeente op tot #slimmerchillen.

Nick doet een studie videoproducties en editing in Eindhoven, Elise doet aan dezelfde school de opleiding media & event. In hun korte filmpje is te zien hoe het leven van jongeren door corona enorm verandert. En dat dit ook gevolgen heeft voor hoe zij met elkaar omgaan. De film eindigt met een oproep tot #slimmerchillen. Want, zo zegt een van de figuranten in de film: ‘Het is aan ons om nu slimme oplossingen te bedenken’.

Ook afgelopen dagen zijn er weer heel veel creatieve #slimmerchillen-momenten ingezonden. Zoals van Wouter uit Rijnsburg, die op TikTok een vijftal typetjes neerzet, elk met hun eigen quarantainetips. Hij wint er de tweede prijs mee, goed voor een waardecheque van 20 euro. De derde prijs – een cheque van 10 euro – gaat deze week naar Sabrina. Zij gebruikt snoep om op slimme wijze de campagneslogan tevoorschijn te toveren.

Anderhalvemetersamenleving
Ook de komende weken blijft #slimmerchillen nodig, nu de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus nog wel even duren. Nieuwe inzendingen blijven dan ook meer dan welkom. Zeker omdat we voorlopig nog niet van de anderhalvemetersamenleving af zijn.

Ook meedoen?
Heb jij ook een idee over hoe jij slimmer kunt chillen, alleen of met jouw vrienden, maar wel veilig? Deel dan jouw oplossing op TikTok en/of Instagram via #slimmerchillen, of stuur een bijdrage op film, foto of in tekst naar info@slimmerchillen.nl. Wie weet is een van de volgende weekprijzen dan voor jou. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan alle inzendingen op https://slimmerchillen.nl

‘Slimmer Chillen = Corona Killen’ is een gezamenlijke campagne van de Veiligheidsregio’s Hollands Midden, Kennemerland, Groningen, Fryslân, IJsselland, Utrecht, Gelderland Midden, Noord- en Oost-Gelderland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Zuid-Holland Zuid.

Update 8 mei 2020: #Slimmerchillen start rap-challenge

#Slimmerchillen start rap-challenge

Maak je eigen #slimmerchillen-rap. En vertel daarin hoe jij dat aanpakt, chillen met je vrienden, waarbij je rekening houdt met alle Coronabeperkingen. Om dat veilig te doen zijn slimme en creatieve oplossingen nodig. De inzender van de meest originele rap krijgt professionele hulp bij het monteren en editen van zijn of haar bijdrage tot een strak eindproduct.

Chillen met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? Als je minimaal op anderhalve meter afstand van elkaar moet blijven. De campagne ‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’ van elf veiligheidsregio’s, daagt jongeren en studenten uit om daar op allerlei manieren creatieve oplossingen voor te bedenken.

Instrumentale versie
Deze week hebben de elf veiligheidsregio’s een speciale uitdaging bedacht voor muzikale jongeren en voor personen met tekstgevoel. Maar ook voor iedereen die eens een keer iets nieuws wil proberen. Want om het maken van een rap iets gemakkelijker te maken, heeft een groepje muzikanten ter inspiratie alvast een voorbeeld gemaakt. Dus iedereen kan aan de slag, of je nu ervaren of zeer onervaren bent. Op de website https://slimmerchillen.nl is dit voorbeeld te zien en te beluisteren. Wie dat wil kan vervolgens de instrumentale versie van deze rap downloaden, en daar een eigen tekst in rappen. Van het refrein van de rap is bovendien een #slimmerchillen-ringtone gemaakt. Ook deze is gratis te downloaden via de website.

Tot 20 mei
Inzendingen voor de rap-challenge zijn welkom tot 20 mei. Daarna beslissen de makers van de voorbeeldrap wie de winnaar van de challenge wordt en dus recht heeft op professionele hulp bij het afronden van de inzending tot een superstrakke rap. 

Meer weten? Bekijk dan de voorbeeldrap op https://slimmerchillen.nl en download daar de instrumentale versie en de ringtone.

Update 4 mei 2020: #Slimmerchillen met Netflix Party, Facetime en pizza

Sanne uit Den Haag wint weekprijs

#Slimmerchillen met Netflix Party, Facetime en pizza

Met vrienden via Netflix Party naar dezelfde film kijken, pizza erbij en intussen Facetimen om elkaars reacties te zien. Dat is de #slimmerchillen-oplossing van Suze uit Den Haag. De TikTok die zij daarover maakte, levert haar de #slimmerchillen-weekprijs op: een waardecheque van € 50,-.

Ook afgelopen dagen zijn er weer heel veel creatieve #slimmerchillen-momenten ingezonden. Zoals van Myrthe en Zoë. Zij maakten op TikTok een instructiefilmpje over wat je wel en wat je niet moet doen op het gebied van hygiëne. Zoals niet hoesten in de hand, maar in de elleboog. Zij verpakken hun boodschap op een grappige manier, waardoor je blijft kijken. Het filmpje levert hen de tweede prijs op: een cheque van € 20,--

Zes tips
De derde prijs is deze week voor Anne. In een hilarisch filmpje zien wij hoe zij en haar vriendin ons maar liefst zes tips geven om slimmer te chillen. Van een watergevecht tot communiceren via briefjes en dance battles op 1.5 meter afstand, uiteraard allemaal volledig ‘coronaproof’.

Film en pizza
Winnares van de week is Suze uit Den Haag. In haar filmpje kijkt zij met haar vriendenclub naar de film ‘The kissing booth’. Terwijl zij dat doen via Netflix Party houden zij onderling contact op Facetime. Zo geven zij commentaar en zijn ze toch samen. Pizza erbij en klaar.

Anderhalvemetersamenleving
Ook de komende weken blijft #slimmerchillen nodig, nu de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus nog wel even duren. Nieuwe inzendingen blijven dan ook meer dan welkom. Zeker omdat we voorlopig nog niet van de anderhalvemetersamenleving af zijn.

Ook meedoen?
Heb jij ook een idee over hoe jij slimmer kunt chillen, alleen of met jouw vrienden, maar wel veilig? Deel dan jouw oplossing op TikTok en/of Instagram via #slimmerchillen, of stuur een bijdrage op film, foto of in tekst naar info@slimmerchillen.nl. Wie weet is een van de volgende weekprijzen dan voor jou. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan alle inzendingen op https://slimmerchillen.nl

‘Slimmer Chillen = Corona Killen’ is een gezamenlijke campagne van de Veiligheidsregio’s Hollands Midden, Kennemerland, Groningen, Fryslân, IJsselland, Utrecht, Gelderland Midden, Noord- en Oost-Gelderland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Zuid-Holland Zuid, Gelderland Midden en IJsselland.

Update 3 mei 2020: #Slimmerchillen zet in op mentale en fysieke gezondheid

#Slimmerchillen zet in op mentale en fysieke gezondheid

Hoe blijf jij mentaal fit in coronatijd? En hoe zorg jij dat jouw lichaam in vorm blijft? De jongerencampagne #slimmerchillen is benieuwd naar jouw strategie. Inzendingen krijgen een plekje op de #slimmerchillen-website. En de leukste drie inzendingen winnen ook deze week weer een prijs.

Kruiswoordraadsels, hersenkrakers, dumbells, yogamatjes en elastieken: we gebruiken allerlei hulpmiddelen om zo goed mogelijk uit deze coronacrisis te komen. Want als straks deze crisis voorbij is, willen we natuurlijk zo fit mogelijk aan de rest van ons leven beginnen: mentaal en fysiek. Hoe pak jij dat aan? Welke tips en trucs heb jij voor andere jongeren?  

Creatieve oplossingen
De vraag maakt onderdeel uit van de campagne ‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’. Want chillen, alleen of met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? Als je zoveel mogelijk thuis moet blijven van de overheid. Of wel naar buiten mag, maar altijd minimaal op anderhalve meter afstand van de ander. De campagne, die gevoerd wordt in elf veiligheidsregio’s, daagt jongeren en studenten uit om daar allerlei creatieve oplossingen voor te bedenken en op sociale media als TikTok en Instagram te delen via #slimmerchillen, of om bijdragen op film, foto of in tekst te sturen naar info@slimmerchillen.nl. Voor de beste drie inzendingen zijn er wekelijks cadeaubonnen van 50, 20 en 10 euro.

Update 1 mei 2020: Vriendenclub stunt ‘coronaproof’ met wc-rol

#Slimmerchillen weekprijs voor Sanne uit Zeewolde

Vriendenclub stunt ‘coronaproof’ met wc-rol

Met een hockeystick en al voetballend, samen met je vrienden een wc-rol in de lucht houden. En dan ook nog coronaproof. Het kan! Als je hier en daar een digitaal trucje uithaalt. Sanne uit Zeewolde deed dat. De TikTok die zij daarover maakte, levert haar de #slimmerchillenweekprijs op: een waardecheque van € 50,-

Ook afgelopen dagen zijn er weer heel veel creatieve #slimmerchillen-momenten ingezonden. Zoals van Stef uit Amersfoort. Hij geeft in een kort filmpje maar liefst zes heel concrete tips om thuis langer vol te kunnen houden. De tips leveren hem de derde prijs op: een cheque van € 10,-

Dansje met pa en ma
De tweede prijs is deze week voor Fleur en Tom Verbraeken uit Naaldwijk. In een hilarisch filmpje zien wij hoe zij met hun pa en ma synchroom een dansje doen. Want als je dan toch elke dag met elkaar ‘opgescheept’ zit, maak het dan zo leuk mogelijk.

Wc-rol
Winnares van de week is Sanne uit Zeewolde. In haar filmpje is een grote vriendenclub druk bezig om een wc-rol ‘in de lucht’ te houden. Met het idee, de montage en de uitvoering zijn heel veel jongeren op een corona-veilige manier bezig geweest, en het resultaat mag er zijn. Een terechte eerste prijs, vindt de jury. In een kort filmpje, dat te zien is op de website van #slimmerchillen, legt zij uit aan Jelle en Dave hoe zij tot dit idee is gekomen.

Anderhalvemetersamenleving
Ook de komende weken blijft #slimmerchillen nodig, nu de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus nog wel even duren. Nieuwe inzendingen blijven dan ook meer dan welkom. Zeker omdat we voorlopig nog niet van de anderhalvemetersamenleving af zijn.

Ook meedoen?
Heb jij ook een idee over hoe jij slimmer kunt chillen, alleen of met jouw vrienden, maar wel veilig? Deel dan jouw oplossing op TikTok en/of Instagram via #slimmerchillen, of stuur een bijdrage op film, foto of in tekst naar info@slimmerchillen.nl. Wie weet is een van de volgende weekprijzen dan voor jou. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan alle inzendingen op slimmerchillen.nl.

Update 29 april 2020: ‘Hulplijn’ beantwoordt Coronavragen van jongeren

‘Hulplijn’ beantwoordt Coronavragen van jongeren

Waarom is die 1,5 meter zo belangrijk? Zijn voorwerpen eigenlijk ook besmettelijk? En kun je besmetting voorkomen door langer te douchen? Sjaak de Gouw, landelijk portefeuillehouder voor infectieziektebestrijding bij de GGD, gaat komende weken allerlei vragen beantwoorden over het coronavirus. De ‘hulplijn’ is een initiatief van de campagne #slimmerchillen.

Moet ik een mondkapje dragen? Mag ik dieren nog wel aaien? Komen er meer virussen uit China? Gaat er vaker een pandemie komen? In een reeks van korte videoberichten beantwoordt Sjaak de Gouw telkens een andere vraag. Komende week bijvoorbeeld over de zoektocht naar een vaccin: hoe lang duurt het nog voordat dit er is? Ook gaat hij in op de vraag hoe lang het virus actief zal blijven en waarom juist die 1,5 meter afstand zo belangrijk is.

Creatieve oplossingen
De hulplijn maakt onderdeel uit van de campagne ‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’. Want chillen, alleen of met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? Als je zoveel mogelijk thuis moet blijven van de overheid. Of wel naar buiten mag, maar altijd minimaal op anderhalve meter afstand van de ander. De campagne, afkomstig van negen veiligheidsregio’s, daagt jongeren en studenten uit om daar creatieve oplossingen voor te bedenken en op sociale media als TikTok en Instagram te delen via #slimmerchillen, of om bijdragen op film, foto of in tekst te sturen naar info@slimmerchillen.nl.

Vragen?
Heb jij ook vragen aan Sjaak de Gouw? Stuur die vragen dan naar info@slimmerchillen.nl. Wie weet krijg jij dan antwoord in een volgende videoboodschap.

Update 17 april 2020: Minister Grapperhaus daagt jongeren uit tot #slimmerchillen

‘Blijf elkaar challengen’

Minister Grapperhaus daagt jongeren uit tot #slimmerchillen

‘Alleen samen komen we verder. Dus blijf elkaar challengen met steeds betere ideeën voor #slimmerchillen. Want daarmee kunnen we Corona killen’. Aldus minister Ferd Grapperhaus in een video-oproep aan jongeren en studenten. De minister deed de oproep tijdens een werkbezoek aan Veiligheidsregio Hollands Midden.

Met zijn videoboodschap daagt de minister alle jongeren en studenten van Nederland uit om hun creatieve voorbeelden van #slimmerchillen ook de komende weken te blijven delen. Op TikTok of Instagram via #slimmerchillen, of per mail naar info@slimmerchillen.nl. Voor de drie origineelste inzendingen is er wekelijks een prijs, in de vorm van een waardecheque van € 50,--, € 20,-- en € 10,--.

Potje schaken
Ook afgelopen week zijn er weer veel creatieve #slimmerchillen-momenten ingezonden. Zoals van Jort Blekkink uit Voorhout – zijn tweede al. Hij speelt in de buitenlucht op een reusachtig speelveld een spelletje schaak, waarbij hij keurig op 1.5 meter afstand van zijn tegenstander blijft. Zijn bijdrage is goed voor de derde prijs: een waardecheque van 10 euro.

‘Before’ en ‘During’
De tweede prijs (een cheque van 20 euro) wordt gedeeld door Myrthe van der Werff en Lieke van de Wetering uit Assendelft. Zij hebben een tweeluik op video gemaakt: ‘Before Coronavirus’ en ‘During Coronavirus’. In de korte filmpjes laten zij zien dat zij via skype toch een manier hebben gevonden om slim te chillen op afstand, ook nu hun school gesloten is.

Opdrachtenbingo
Winnares van de weekprijs is Judith Mangnus uit het Brabantse Veghel. Zij heeft een ‘opdrachtenbingo’ ontwikkeld, om met vrienden te kunnen spelen. De bingokaart heeft 25 vakjes, met opdrachten als ‘Schrijf een liefdesbrief aan iemand’ of ‘Doe een coronavirus cel na’. “De bingokaart kun je uiteraard op maat aanpassen, met opdrachten die bij jouw vriendschappen passen”, aldus de 18-jarige winnares van de week. Haar bijdrage is goed voor een waardecheque van 50 euro.

Anderhalvemetersamenleving
Ook de komende weken blijft #slimmerchillen nodig, nu de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus zeker nog tot en met 28 april duren. Nieuwe inzendingen blijven dan ook meer dan welkom. Zeker omdat we voorlopig nog niet van de ‘anderhalvemetersamenleving’ af zijn.

Ook meedoen?
Heb jij ook een idee over hoe jij slimmer kunt chillen, alleen of met jouw vrienden, maar wel veilig? Deel dan jouw oplossing op TikTok en/of Instagram via #slimmerchillen, of stuur een bijdrage op film, foto of in tekst naar info@slimmerchillen.nl. Wie weet is een van de volgende weekprijzen dan voor jou. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan alle inzendingen op https://slimmerchillen.nl 

‘Slimmer Chillen = Corona Killen’ is een gezamenlijke campagne van de Veiligheidsregio’s Hollands-Midden, Kennemerland, Fryslân, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Zuid-Holland Zuid.

Update 11 april 2020: #Slimmerchillen, hoe doe je dat?

Win een waardecheque van € 10,-, € 20,- of € 50,-

#Slimmerchillen, hoe doe je dat?

Veilig minicraft spelen met je vrienden: dat is ‘slimmer chillen’ in de ogen van Luc van Antwerpen (16). Via een kort filmpje op TikTok bewijst hij dat je samen veel lol kunt hebben, ondanks alle coronamaatregelen. Het levert hem een waardecheque op van € 50,-. Komende week geeft ‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN’ zelfs drie prijzen weg voor de origineelste #slimmerchillen-momenten.

Chillen, alleen of met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? Als je zoveel mogelijk thuis moet blijven van de overheid. Of wel naar buiten mag, maar altijd minimaal op anderhalve meter afstand van de ander.

Drie weekprijzen
De campagne ‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’ daagt jongeren en studenten uit om creatieve #slimmerchillen-momentjes op video, foto of in tekst te delen. Op TikTok of Instagram via #slimmerchillen of per mail naar info@slimmerchillen.nl. Voor de drie origineelste inzendingen is er een prijs, in de vorm van een waardecheque van € 50,--, € 20,-- en € 10,--.

Anderhalvemetersamenleving
Ook de komende weken moeten we allemaal weer #slimmerchillen, nu het kabinet de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus tot 28 april heeft verlengd. Nieuwe inzendingen blijven dan ook meer dan welkom. Zeker omdat we voorlopig nog niet van de ‘anderhalvemetersamenleving’ af zijn. Hoe meer we erin slagen slimmer te chillen, hoe beter we met elkaar in staat zijn om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen.

Ook meedoen?
Heb jij, net als Luc, ook een idee over hoe jij slimmer kunt chillen, alleen of met jouw vrienden, maar wel veilig? Deel dan jouw oplossing op TikTok en/of Instagram via #slimmerchillen, of stuur een bijdrage op film, foto of in tekst naar info@slimmerchillen.nl. Wie weet is een van de volgende weekprijzen dan voor jou. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan alle inzendingen op https://slimmerchillen.nl

'Slimmer Chillen = Corona Killen’ is een gezamenlijke campagne van de Veiligheidsregio’s Hollands-Midden, Kennemerland, Fryslan, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Zuid-Holland Zuid.

Campagne

De website slimmerchillen.nl en de bijbehorende campagne zijn opgezet door Veiligheidsregio Hollands-Midden. Inmiddels doen meerdere veiligheidsregio's, waaronder Veiligheidsregio Fryslân, mee aan bij de campagne.

Wil je ons helpen?

Dat kan op de volgende manieren:

  • Meld je bij communicatie@vrfryslan.nl aan voor de wekelijkse #slimmerchillen nieuwsbrief met campagnemateriaal.
  • Verspreid de campagne zo breed mogelijk in jouw netwerken. Daarvoor kun je vrij gebruikmaken van campagnematerialen als logo’s en banners. Campagnemateriaal is vrij te downloaden via slimmerchillen.nl.
  • Daag in jouw eigen netwerk jongeren en studenten de komende dagen uit om de handschoen op te pakken en hun ‘slimmer chillen-moment’ te verspreiden op sociale media onder #slimmerchillen of in te sturen naar info@slimmerchillen.nl. Voorbeelden van filmpjes vind je op de website slimmerchillen.nl.
  • Door ook de komende weken updates van de campagne uit te zetten in je eigen netwerken.