Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Aandacht voor elkaar

Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. En we moeten volhouden, want het einde is nog niet in zicht. Daar hebben we elkaar hard bij nodig. We willen de tijd nemen om nog meer aandacht voor elkaar te hebben en stil te staan bij elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid. Daarom bundelen we sinds 6 oktober alle bijzondere activiteiten en ideeën in de campagne "Aandacht voor elkaar".

Wat gaat er gebeuren?

Op dinsdag 6 oktober startte een periode waarin we als Nederlanders nog meer aandacht voor elkaar hebben. Aandacht voor verdriet, teleurstellingen en onzekerheid die mensen ervaren door de coronacrisis. Een periode waarin we ook vooruitkijken: hoe helpen we elkaar hier doorheen en weer bovenop?

Hoe doe je mee als gemeente of organisatie?

Door het hele land worden er al veel activiteiten georganiseerd rondom het thema ‘Aandacht voor elkaar’. We willen dit graag ondersteunen door ze op deze website te bundelen. Zo kunnen mensen die een idee hebben of mee willen doen elkaar makkelijk vinden.

Laat je inspireren door voorbeelden van goede ideeën en activiteiten. Heb je al een idee en wil je binnenkort een activiteit organiseren? Bekijk dan hoe je kunt meedoen en meld je activiteit aan. Als je meedoet kun je gebruik maken van de campagnetoolkit.

Hoe doe je zelf mee?

Veel mensen organiseren al op eigen initiatief een activiteit rondom het thema ‘Aandacht voor elkaar’. Wil jij ook iets organiseren? We willen je hier graag bij ondersteunen! Bekijk voorbeelden van goede ideeën en activiteiten. Of lees hier meer over hoe je mee kunt doen.

Lees het verhaal van Esmeralda uit Leeuwarden

 

Heb je hulp nodig?

Misschien ben je door de coronacrisis je baan verloren of is er een dierbare overleden en weet je even niet meer wat je moet doen. Dan kan het goed zijn om hulp te zoeken. Iemand die je kan helpen met je geldzaken of met hoe je je voelt. Bekijk alle hulpmogelijkheden. 

Behoefte aan een luisterend oor?

Heb je vooral behoefte aan iemand die je verhaal aanhoort en zoek je naar contact met andere mensen? Ook daar zijn verschillende mogelijkheden voor:

Wil jij meehelpen aan het Nationaal Actieplan Coronavirus?

Het Nederlandse Rode Kruis bezig met de grootste hulpoperatie in meer dan 65 jaar. Zij ondersteunen de zorg en staan klaar voor de meest kwetsbaren in de samenleving. Op de website van het Rode Kruis lees je wat ze precies doet en hoe je mee kunt helpen.

Nationaal Actieplan Coronavirus